ASKON PAKİSTAN İŞ OLANAKLARI KONFERANSI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)’un da destek verdiği, İslamabad Ticaret Odası tarafından organizasyonu ile düzenlenen, “Pakistan İş Olanakları Konferansı” İstanbul’da gerçekleştirildi.

Pakistan İstanbul Başkonsolosu Bilal Paşa ve İslamabad Ticaret Odası Başkanı Şeyh Amir Vahit’in onur konuğu olarak davet ettiği konferansta bir konuşma yapan ASKON Genel Başkanı Hasan Ali CESUR, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerle, karşılıklı ticaret konularını ele aldı.

ASKON Başkanı CESUR yaptığı konuşmasında şunları ifade etti;

 

Kardeşlik Anlayışımız En Güçlü Bağlarla Devam Ediyor

Türkiye’nin Pakistan’la ilişkileri, Pakistan’ın bağımsız bir devlet olarak kurulduğu 14 Ağustos 1947 tarihinden itibaren yakın dostluk ve kardeşlik anlayışı temelinde şekillenmiştir. Hamdolsun bu kardeşlik anlayışımız bugün en güçlü bağlarla devam etmektedir.

 

Pakistan Halkının Kurtuluş Savaşına Verdiği Desteği Unutmayacağız

Biz Türkiye halkı olarak,  Alt Kıta Müslümanlarının bilhassa Pakistan halkının Kurtuluş Savaşımıza verdiği desteği hiçbir zaman unutamayız. Bizim nazarımızda bu kardeşlerimizin çok ayrı bir yeri vardır. Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde ve istiklaline giden yolda devlet kurma başarısı da, Pakistan halkı için de hem moral hem de esin kaynağı olmuştur. Pakistan bizim için dost, müttefik ve kardeş ülkemizdir.

 

ASKON Şubelerini Kendi Şubeleri Bilsinler

Üye işletmelerin ve ülkemizin rekabet gücünü arttırmak, Haksızlıkların giderilmesi mücadelesini vermek ve İktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkıda bulunmayı amaç edinmiş olan ASKON, misyonu gereği rehberlik ve öncülük gayesine uygun hareket etmeyi ilke edinmiştir. Bugün bu ilkeden hareketle, 5 bini aşkın gönüllü üye işadamı, yurtiçi ve yurtdışında 80 Şubesi ile ASKON’un, Pakistan ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için Pakistanlı İşadamlarımıza her türlü desteğe açık olduğunu belirtmek isterim. Pakistanlı İşadamları kardeşlerimiz, bizi Türkiye’deki kardeşleri bilsinler ve ASKON’un her şubesini de kendi şubeleri olarak görsünler. Biz kendileri için her türlü desteğe açığız.

 

Mevcut Ticaret İki Ülkenin Potansiyelini Yansıtmıyor

Türkiye ve Pakistan arasında ekonomik açıdan bir çok protokol ve anlaşmalar bulunmaktadır. Ha keza iki ülke arasında karşılıklı yatırım ilişkileri de mevcuttur. Bütün bunlara rağmen dost ve kardeş ülke Pakistan ile mevcut dış ticaret her iki ülkenin potansiyelini yansıtmaktan çok uzaktadır. Bizlerin iki ülke arasındaki ticareti daha çok arttırmak adına daha sık bir araya gelmesi, bu tarz değerli programlarla ticaretimizi karşılıklı masaya yatırarak, iki ülkenin daha da büyümesi için neler yapılmasını sıklıkla masaya yatırmamız gerekmektedir. Biz inanıyoruz ki Pakistan büyürse Türkiye büyür, Türkiye büyürse Pakistan büyür. Bu iki dost, müttefik ve kardeş ülkenin büyümesi demek, daha adil daha müreffeh ve yaşanılabilir bir Dünya demektir.

 

Türkiye Cazibe Merkezi Olacaktır

Değerli Misafirlerimiz, 24 Haziran seçimleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtik. Bu sistem ile birlikte Türkiye’de karar verme mekanizmaları daha çabuk işleyecek ve Türkiye hem bizler için, hem kardeş ve hem de yabancı ülke yatırımcıları için bir cazibe merkezi olacaktır. Son dönemlerde istikrarlı ve büyüyen bir ekonomik başarıyı gösteren Türkiye, bu yeni süreçle birlikte atılımlarına devam edecek Dünya’nın sayılı güçlü ekonomisine sahip ülkelerinden biri haline gelecektir. Umarız siz değerli Pakistanlı kardeşlerimiz bu haklı zenginliğin bir parçası olur, ülkemizdeki yatırımlarına yeni yatırımlar eklersiniz.

Açılış ve protokol konuşmaları sonrasında İslamabad Ticaret Odası Başkanı Şeyh Amir Vahit tarafından programa katılımlarından dolayı ASKON Genel Başkanımız Hasan Ali CESUR’a plaket takdimi edildi. Programda ayrıca Pakistan’da yatırım yapan Türk firmalarına da plaket takdim edildi. Açılış programı toplu fotoğraf çekimi ile son bulurken, Pakistanlı ve Türk iş firmaları ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.