Asrın İşadamları Derneği Yönetiminden İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a Ziyaret

Asrın İşadamları Derneği (ASRIAD) Yönetimi, Genel Başkan Adnan Danışman başkanlığında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki buluşmada Genel Başkan Yardımcısı İsmail Keleş ve Sıtkı Abdullahoğlu, aynı zamanda İSO MESKOM üyesi de olan Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Uysal ile Oktay Ekenyılmaz, Fatih Demir ve Tayyar Günbeyi de yer aldı.

Dernek hakkında bilgi veren ASRİAD Başkanı Danışman, bir yıl gibi kısa bir sürede dernek olarak tüm Türkiye genelinde 81 ilde örgütlendiklerini ve 40’a yakın şube açtıklarını söyleyerek amaçlarının Türkiye ekonomisini nitelik olarak en üst basamaklara taşımak olduğunu vurguladı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, bir yıl önce kurulan derneğin büyüme ve Türkiye geneline yayılma başarısını takdirle karşıladığını söyleyerek STK’lar olarak inandıkları konuları çok güçlü şekilde savunmalarının önemini vurguladı. Bahçıvan, ASRİAD yönetimine dağınık bir faaliyet içinde olmak yerine odaklanmayı ve birkaç temel konunun reçetesini gündemlerine almaları ve mutlaka çözüm bulmaları gerektiğini anlattı. Bahçıvan, yeni kurulmuş ve enerjisi yüksek bir dernek olarak böyle hareket etmenin etkili olacağını ifade etti.

ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, ASRİAD’ın bir yılını henüz doldurmamış bir dernek olduğunu söyledi. 81 ilde kurucuları olduğunu ve mevcut konjonktürü bilerek yola çıktıklarını kaydeden Danışman, mevcut STK’ların yapmadığını yaparak Türkiye’nin klasik üretim kalıplarını aşması ve yüksek teknolojiye geçmesi için çalışacaklarını dile getirdi. Sloganlarının “Önce nitelik” olduğuna değinen Danışman, bir yıl içinde oldukça iyi bir yol aldıklarını belirtti. Çağımızın ürettiği sorunların farklılaştığını ve Türkiye’nin buna ayak uydurması gerektiğini vurgulayan Danışman, İSO gibi güçlü STK’lar ile işbirliği yapmak istediklerini anlattı. Danışman önümüzdeki dönemde yapacakları bir ekonomi zirvesi için İSO’dan da destek ve katılım istedi.