RJ Models Türkiye’yi Avrupa’nın Maket Üssü Yapacak

Hazırladığı mimari maketlerle dünya çapında ses getiren RJ Models, Türkiye pazarındaki büyümesini sürdürüyor. 2012 yılından bu yana Türkiye’den Avrupa ve Türki Cumhuriyetlere hizmet veren RJ Models’in hedefinde Türkiye’yi mimari maket üssü yapmak var. 1995 yılında Hong Kong’da kurulan RJ Models, bugün ürettiği 10 binden fazla maketle dünyanın lider mimari maket tasarım şirketleri arasında yer alıyor. İddialı çalışmalarıyla dikkat çeken RJ Models; Zaha Hadid, SOM, KPF gibi birçok önemli mimarlık şirketi için maketler hazırlıyor. Sektöründe dünyanın en büyük üretim tesisine sahip olan firma, 2010 yılında girdiği Türkiye pazarında da “The Stevie Awards” kazanan Yaşayan İstanbul maketi, İstanbul Havalimanı, Çamlıca Camisi, Başakşehir Stadyumu, Beyoğlu Kentsel Dönüşüm maketi, Fatih Belediyesi için üretilen 96 metrekarelik Tarihi Yarımada maketi, Tarlabaşı 360 Kentsel Dönüşüm Projesi maketi gibi çok sayıda çalışmaya imza attı. Konut projelerinden rekreasyon ve spor tesislerine, otellerden havalimanlarına, tema parklardan camilere birçok alanda mimari maket üreten RJ Models, Türkiye, Avrupa ve Türki Cumhuriyetler’de hizmet veriyor.“2019’da iş hacmimizi iki katına çıkaracağız”
Pazardaki istikrarlı büyümelerini sürdürdüklerini söyleyen RJ Models Bölgesel Ortağı Uğur Maslamani, “Türkiye’yi mimari maket alanında Avrupa ve Türki Cumhuriyetler’e hizmet veren bir üs konumuna getirmek istiyoruz. Bu hedefimize adım adım ilerliyoruz. Özellikle yabancı mimarlarla çalışan Türk yatırımcılar bizi tercih ediyor. Türki Cumhuriyetler ve Rusya’da çok önemli projelerde yer alıyoruz. 2019’da iş hacmimizin 2018 yılına göre iki kat artacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.“Projenin tüm özelliklerini makete yansıtabiliyoruz”
RJ Models’ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerden birinin hız olduğunu hatırlatan RJ Models Bölgesel Ortağı Hakan Özkan, ise, “Çok büyük ve detaylı maketleri bile kısa sürede teslim edebiliyoruz. Tüm maketlerimiz Shenzhen’de bulunan 15 bin metrekarelik üretim tesisimizde hazırlanıyor. Burada 765 çalışan maketleri en kısa sürede ve en iyi şekilde üretebilmek için çalışıyor. Bir projenin tüm özelliklerini ve detaylarını incelikle düşünerek makete yansıtabiliyoruz. Maketlerimizde bir koltuktaki farklı desenlerdeki yastıklar, duvardaki tablo detayı, o alandaki giysiler bile bizim için çok önemli. Kaydıraktan kayan ve köpeğiyle oynayan çocuklar, bebek arabasıyla bebeğini gezdiren anneler gibi detaylar büyük ilgi çekiyor. Özellikle peyzaj mimarisini makete yansıtmakta kendimize çok güveniyoruz. Ağaç ve çimenlerin geçişli renkleri makete doğal bir hava katıyor. Maketi yaptığımız ülkenin iklimine göre yetişen özel ağaçları üretebiliyoruz. Maketlere iPad üzerinden kontrol edilen özel ışık efektleri, denizde yüzdürülen gemiler, hareket eden arabalar ve teleferikler gibi teknolojik özellikler de ekleyebiliyoruz” dedi.

RJ Models hakkında:
Hong Kong merkezli uluslararası bir mimari maket şirketi olan RJ Models, başta ABD, Hindistan, Avustralya, Fransa, İngiltere, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Türkiye olmak üzere 90’dan fazla ülkede faaliyet göstermektedir.
RJ Models, konut projeleri, devlet daireleri, üniversite kampüsleri, oteller, havaalanları, rekreasyon ve spor tesisleri, kamu ve özel kuruluşlar, sağlık tesisleri gibi alanlarda mimari maket hazırlamaktadır. Tüm maketlerini, Shenzhen’de bulunan 15.000 metrekarelik fabrikasında hazırlayan RJ Models, her yıl 700’den fazla mimari maket üretmektedir.

Türkiye pazarına 2010 yılında giren şirket, 2012 yılından bu yana RJ Models Türkiye olarak Avrupa geneline ve Türki Cumhuriyetler’e hizmet vermektedir. RJ Models Türkiye’nin hazırladığı mimari maketler arasında İstanbul Ticaret Odası için hazırlanan “Yaşayan İstanbul” maketinin yanı sıra İstanbul Havalimanı, Fatih Belediyesi için üretilen 96 m2’lik tarihi yarımada maketi, Tarlabaşı 360 Kentsel Dönüşüm Projesi, Balıkesir Yat Limanı, Rekreasyon Alanı ve Köprü Maketleri, İzmir İstinyepark Alışveriş Merkezi, Başakşehir Stadyumu ve tüm spor kompleksi, Çamlıca Camisi, Benesta Acıbadem, Sea Pearl, Büyükyalı, Ankara Altınoran projesi, Emlak Konut Ataşehir master plan maketi, Artaş Avrupa Ofis Kulesi Ataşehir gibi birçok önemli çalışma bulunmaktadır.

Kaynak yapi.com.tr