Hindistan’a ihracat için fırsat

Dünyanın altıncı büyük ekonomisi Hindistan, genişleyen orta sınıfıyla birlikte artan ihtiyaçları doğrultusunda Türk ihracatçılar için önemli fırsatlar sunuyor.

Dünya Bankası, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye’nin Hindistan’a ihracatı 758,6 milyon dolar seviyesinde gerçekleşirken, bu ülkeden yapılan ithalat 6,2 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. İki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 2017’de yaklaşık 7 milyar dolar oldu.

Hindistan’dan Türkiye’ye 2007-2018 döneminde 125 milyon dolarlık doğrudan yatırım yapılırken, Türkiye’den ülkeye 233 milyon dolarlık doğrudan yatırım gerçekleştirildi.

Vize sorunlarının kalkmasıyla ticaret artar

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Canan Çelebioğlu, Hindistan’ın Türkiye’nin ticaret partnerleri arasında büyük ekonomik potansiyel taşıyan bir ülke olduğunu söyledi.

Hindistan’ın büyüyen orta sınıfının güvenli, uygun fiyatlı konut, sağlık ve eğitim hizmetleri, temiz su, bilişim, enerji, altyapı-inşaat, otomotiv, gıda ve tarım endüstrisi gibi sektörlerdeki yatırımlar ve iş fırsatları önem arz ediyor” dedi.