Sapro’dan eğitimde fırsat eşitliğine tam destek

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde geliştirilen ‘Güzel Yüreklerden Özel Yüreklere Projesi’ hayata geçirildi. Private label ıslak mendil üretimi alanında Avrupa’nın en büyük üreticilerinden biri olan Sapro, ‘Temiz Yarınlar Sınıfı’ ile projeye destek oldu. 

09.02.2024, İstanbul

Özel eğitim sınıflarının teknoloji ve eğitim materyalleri açısından daha da geliştirilmesini hedefleyen ‘Güzel Yüreklerden Özel Yüreklere Projesi’ hayata geçirildi. 

Sapro, özel gereksinimi olan öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasını hedefleyerek onlara eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasını amaçlayan projeye, Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu’ndaki özel eğitim sınıfı materyallerini temin ederek destek oldu. Sapro’nun desteklerinden dolayı okulda açılan sınıfa ‘Sapro A.Ş. Temiz Yarınlar Sınıfı’ adı verildi. 

27 ilkokul ve 20 ortaokuldan oluşan toplam 47 okulda yürütülen ve bugüne kadar binlerce öğrenciye ulaşan projenin destekçilerine Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende teşekkür plaketleri takdim edildi. Sapro adına teşekkür plaketini Sapro İK Müdürü Mehmet Yıldırım teslim aldı.

Sapro Genel Müdürü Murat Gönül ise yaptığı açıklamada, “Özel eğitim sınıflarının daha donanımlı hale gelmesini amaçlayan bu proje eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çekerek oldukça önemli bir misyonu üstleniyor. Eğitime yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, okulumuzu desteklemekten ve öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ortamı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi. 

Sapro hakkında:

Son 7 yıldır ISO 500 listesinde yer alan Sapro A.Ş, 1997 yılında, ıslak mendil üretimi gerçekleştirmek üzere Türkiye’de kuruldu. Private label üretim alanında Avrupa’nın en büyük 4 üreticisinden biri olan Sapro, kendi markaları Newipe, Hops, Mr. Valet ve Planet Wipes’ın yanı sıra Türkiye’nin dev perakende şirketleri için ürettiği private label ürünleriyle Türkiye pazarının yüzde 40’ını domine etmektedir. Islak mendil ihracatında birinci sırada bulunan Sapro, Silivri’deki son teknolojik altyapıyla donatılmış tesislerinde, 73 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyetini sürdürüyor. Sapro, tesislerinde; bebek ve kişisel bakım, ev temizliği, araç bakım, hasta bakım, evcil hayvan bakımı, endüstriyel kullanım ürünlerinin yanı sıra el yüzey dezenfektan mendilleri ve antibakteriyel mendiller dahil birçok alanda ıslak mendil üretiyor. Türkiye’nin kendi alanında en fazla Ar-Ge yatırımı yapan firmalarından biri olan şirketin son teknoloji ürünü cihazlarla donatılmış laboratuvarlarında, 100’den fazla parametre, ISO 17025 standardına uygun şekilde analiz ediliyor. Sapro’nun çalışmalarına ilişkin ayrıntılı bilgiye www.sapro.com.tr adresinden erişilebilir.